Meistaramót TBR - Resúmé fra finaledagen 

Tuesday, January 9, 2018 8:53:01 PM

Finaledagen bød på en masse spændende kampe, hvor resultatudbyttet blev tre finalepladser til henholdsvis Bartal i HS, Rani i HS og Jóhanna/Sólfrið i DD og dermed fem nederlag i semifinalerne. Det var det resultatmæssige, men for mig mindre vigtigt set i et større perspektiv. Det er selvfølgelig dejligt, at spillerne klarede sig udmærket, men fokus på denne tur, har fra min side primært handler om at lære spillerne at kende på og udenfor banen, så vi ved hvad der skal ændres, udvikles og bygges videre på.
Holdånden var rigtig god, og trods et par lidt ærgerligt finalenederlag, hvor vi var rigtig tæt på at få to titler med hjem, så var der smil og højt humør i truppen. Skønt at være en del af!
Bartal kæmpede godt og hev en yderst tæt sejr hjem med 21/19 i 3. sæt i semifinalen, hvilket gjorde at han skulle op imod den 1. seedede og rutinerede Kari Gunnarsson. Her blev det også en udmærket kamp, men Bartal måtte se sig slået med 21/16 – 21/17 i finalen i M-rækken.
I herredoublen med Benjamin spillede de mod samme par, som de tabte til i landskampen om fredagen. Denne gang var spillet bedre set over hele kampen, men der manglede lige de sidste 10 % for at de kunne presse de senere vindere af turneringen lidt mere.
Rani var on-fire og vandt nemt sin semifinale, og var i finalen ude i en tæt tre-sæts kamp mod ham, som forinden havde slået Magni i to sæt. Magni var ligeledes tæt på at presse kampen ud i tre sæt med et nederlag i ombolde i 2. sæt. Rani havde efter godt spil også muligheden for at lukke kampen, men til sidst trak modstanderen fra og løb med titlen i A-rækken.
Kristina/Gunnva spillede fantastisk godt i deres semifinale, hvor det blev til et 22/20 nederlag i 3. sæt mod to af de stærkeste islandske piger. Det var ligesom hos flere af de andre en klar forbedring af niveauet fra landskampen.
Jóhanna/Sólfrið var SÅ tæt på at gå hele vejen i finalen i A-rækken, men til sidst fik modstanderne en stime, som gjorde at vi måtte nøjes med en 2. plads. Pigernes indsats havde ellers fortjent bedre! Jóhanna kæmpede sit bedste i DS, hvor det blev til et nederlag i tre sæt i semifinalen. Til slut blev Jóhanna også nr. 3 i mixdouble sammen med Rani, som begge fik vist, at de ramte et rigtig fint niveau til denne turnering. Godt gået alle sammen!
Jeg håber, at denne turnering har været med til at motivere spillerne til at gå hjem i deres klubber og arbejde både mere og hårdere for at tage næste skridt i deres individuelle udvikling, og på den måde også være med til at inspirere deres træningskammerater til det samme. Jeg ser frem til at lære endnu mere om spillerne i færøsk badminton, så vi med tiden kan stå stærkere i løbet af 2019.

/Sune